22
02/2010
1

0222

megvolt a második nap is. arra nem volt időm, h megnézzem az időt. és már este van

na de sorjában:

este iszogatás volt. ment az ismerkedés ezerrel, folyt a sör, bor. tomi hozott be egy kis hazai házit is. sikerült meglepni a nyápicokat vele. főleg a ferdeszeműek voltak meglepve. azt hitték, h fűszertől ilyen erős, aztán megtudták, h csak barack van benne...hát elég mókás volt. aztán fél2 körül kidőlt mindenki.

reggel fél8kor kelés, készülődés, találka, át a suliba (ami 200 méterre van innen). ott megkezdődött a köszöntés, pár óráig magyaráztak nekünk minden okosságot, aztán kaptunk tízórait. utána tovább az okosítás. majd bejártuk az egyetemet. sajna nem vittem fényképezőt, pedig....hát nem olyan, mint otthon. Minden profi, látszóbetont nyomják, műterem saját asztallal, könyvtár, kajálda. és mindez hihetetlen minőségben. Ja a budi :D:D, hát az egy álom. minden válaszfal festett üveg, üveg mosdókagyló, és tiszta, működik minden benne...

 Aztán kaptunk ebédet az egyetemi kajáldában. Ez szó szerint beetetés volt, mert jó kajtát adtak, viszont az árát eltitkolták. Valószínűleg 10 és 20 frank körül van vhol. A kajáldáról majd írok egy külön bejegyzést, mert megérdemli, meg ahhoz fotók is kellenek. délután csapatokat alakítottunk és kaptunk egy listát, h mit kell csinálnunk. Bejártuk egész Vaduzt, helyieket interjúvoltunk, kaját vettünk, bérletet vettünk. Ja a bérlet: 90frank egy évre diákigazolvánnyal. Ezzel a bérlettel át lehet menni svájcba és ausztriába is a határ melletti településekre. Ez hasznos lesz, mivel ott jóval olcsóbb minden. Ott fogunk bevásárolni a későbbiekben.

A szállásra visszajutva megbeszéltük az élményeket, majd jött a feketeleves. Irány német nyelvi felmérőt írni....hát mindenki húzta a száját. Végül nem volt olyan vészes. Kamuztam valamit, aztán irány a koli. Gyorsan faltam valamit, majdnem a tányérat is megetem, olyan éhes voltam.

Este valószínűleg megint vmi közös ismerkedés, beszélgetés, játék lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr681782085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babee 2010.02.22. 20:58:11

Hát irigy vagyok most:P:):)
süti beállítások módosítása