27
02/2010
0

0225-26

Újra itt vagyok. Csütörtökön túl jól sikerült az interational dinner, túl sok nemzet tradicionális italát kóstoltuk meg :P.

Szóval csütörtökön reggel elmentünk Feldkirchbe, Ausztriába. Ez egy kisváros a határ mellett és az a jó benne, h a bérletünk érvényes ide is, valamint olcsóbb, mint Liechtenstein. Itt bevásároltunk az esti vacsorához és megnéztük az óvárost. Igaz, h egy kisváros, de mégis minden sokkal nagyobb, mint Vaduzban.

Vaduzban, miután visszaértünk, elmentünk németórára, majd volt még 2 óránk elkészíteni a vacsorát. Mi kreatívan kitaláltuk, h gulyást főzünk, délelőtt már be is vásároltunk hozzá. Vagyunk 5en magyarok, így pár perc alatt előkészítettünk mindent, már csak várni kellett, h kész legyen. Kicsit elméreteztük az adagot, túl sok lett és szét kellett szedni 2 külön fazékba. Ez később jól jött, mert csak az egyiket vittük le a vacsorára, a másik megmaradt nekünk másnapra. Ahhoz képest, h nemnagyon csinált még senki gulyást közülünk, nagyon jól sikerült, mindenki dícsérte.

Az international dinner-en mindenki kirakta a kis kajáját, rakott rá egy cimkét, h mi az, és egymás után bemutattuk az ételeket (pl hogyan kell enni, erős, nem erős....)

Volt ott minden..füstölt hal, saláták, sütik, szaftos cuccok, rétes, kínai csodák, levesek, nameg italok. Egyből koccintással kezdtünk, persze pálinkával, persze az enyémmel :). Nagyon ízlett mindenkinek, el fogyott egy pillanat alatt. Aztán megindult a kóstolgatás, mindenki megrohanta a tálakat és egy kicsit ebből, egy kicsit abból is szedett. Másnap meg mindenki megehetősen sokszok kiment németóráról...valószínűleg wc-re :D. (Én is :D)

Végigkóstoltunk mindent, megittunk mindent, majd kis beszélgetés, és irány aludni. Voltak akikben nagyobb lendület volt, ők még állítólag táncoltak is. Ugye Tomi? :D

Másnap..másnap.

Németóra délig, minden asztalon vizespohár...szenvedtünk :D. Nameg csináltuk a prezentációt délutánra. Tomival ketten a művészetek témakört kaptuk, és ennek a keretében a helyi és az otthoni építészetről beszéltünk. Összedobtunk egy designos ppt-t, melyben 2 helyi, és pár hazai épület szerepelt (Cságoly, Fejérdy, Varga, Czigány), valamint az Európai Kultúrális Főváros, Pécs.

Délben megettük a maradék gulyást, majd elmentünk előadni a prezentációt a nagyelőadóban, amit megnézhetett minden érdeklődő.

Kitaláltuk, h elmegyünk bevásárolni Feldkirchbe, mivel itt szmbaton csak délelőtt vannak nyitva boltok, vasárnap, meg minden zárva. Egy finn srác vitt minket kocsival a környék legnagyobb Intersparjába. Rengetegen voltak, ami nem meglepő, hiszen péntek délután mentünk.

Este megtartották a pár napja elhalasztott Funkent, ami egy nagy máglya, és a télbúcsúztatást szimbolizálja. Volt tüzijáték is. Utána beültünk egy pub-ba, ahol volt dj is, egy idő itán tánc is. Itt nem kell a pultnál fizetni, hanem idővel körbement a pincér, és begyűjtötte a zsetonokat.

Szombaton pakolás lesz, mert költözünk az új koliba. Minenki be van osztva időben, nekünk 10:30ra kell ott lennünk. A koli annyira új, h még szinte építik. Most vitték át innen a bútorokat is. Most pl nincs székem, nincs lámpám (a szobában volt 2 állólámpa, de csillár nem, és ezeket is elvitték, magyarán este tök sötét volt, csak az előtérből szürődött be vmi fény)

Pár kép Feldkirchről:

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr631794160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása