06
03/2010
0

0305

Úgy vannak itt megosztva a tantárgyak, h hétfő-kedd a kiegészítő tárgyaké, majd szerda-csütörtök a tervezési tárgyé, és péntek szabad. Szóval csütörtökön tervezés volt, a tanárunk, Urs tartott egy kis beszámolót a különféle fürdőkről, szokásokról, régi és mai megoldásokról. Majd kaptunk megint feladatot. Jövő hétre mindenkinek ki kell dolgoznia egy fürdőzési szokás áttekintését, példákkal, adatokkal, képekkel....

Este korán lefeküdtünk, a pénteki korai kelés miatt, mert.....mentünk SÍELNI :D

Szóval péntek reggel kelés, pakolás, reggeli, indulás, buszozás, és már fent is vagyunk a liechtensteini hegyekben. Este esett kb 10 cm friss hó, meg napközben is végig esett. Egy üzletben lehetett sífelszerelést bérelni, oda is mentünk és ott mondták nekünk, h jön egy 50fős csapat Zürichből, akik bejelentkeztek előre, és csak utánuk kaphatunk felszerelést, ha marad. Ment a feszkó, 1 órát várnunk kellett, de megérte, mert maradt felszerelés nekünk is. Átöltöztünk, felvettük a robotbakkancsot is, aztán terminátorosan eltotyogtunk a jegypénztárhoz. Vettünk napibérletet, ami 5500ft volt. A felszerlés bérlése 9000.

Jött velünk Peter, egy ír srác is, aki nemrég tanult síelni, így tisztában volt még az alapokkal, mivel kell kezdeni...egész jó tanár volt. 8an voltunk, ebből 3an tudtak síelni, a többiek kezdők voltunk. A gyerekpályán kezdünk, simán lecsúsztunk elsőre esés nélkül. Aztán jött az írlift, ami bonyolultabbnak néz ki messziről, mint amilyen. Újra csúszás esés nélkül. Majd harmadszorra sikerült borulni egyet. Még párszor lementünk ezen a páylán, aztán elhatároztuk, h megnézzük milyen a nagy pálya. Felszálltunk a felvonóra, aztán irány a hegyekbe :). Hát igen, ez már más volt, mint a bébipálya, ez sokkal hosszabb volt egyrészt, másrészt voltak benne egészen vicces szakaszok is, ahol a társaság nagyrésze mindig megnézte a havat közelről is :D. Síelés, esés kelés, sok nevetés, forraltborozás,...nagyjából ez ment 4ig. Utána lezárták a felvonókat, mi meg visszavittük a felszerelést a kölcsönzőbe, összeszedtük a csapatot, és visszajöttünk a koliba.

Este a régi kollégium búcsúbulija volt, ami egész jól sikerült. Nagyon kis hely volt és nagyon sok ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr391813642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása