15
04/2010
0

0415

egy kis érdekesség

A tegnap esti makettezés közben beszélgettem az egyik tankörtársammal és pár érdekes infót mondott. pl.:

Itt teljesen más az oktatás, mint otthon. A diákok 19 évesen fejezik be a középiskolát (nálunk egy évvel korábban). Majd mindenki tanul egy szakmát, mint nálunk a szakmunkásképzőben. Vannak asztalosok, szerszámkezelők, cukrászok...páran a tankörömből építész rajzolók. Az "építész rajzoló" az építész szakma legalsó szintje. Ők rajzolgatják a csomópontokat, részleteket. Tervezési jogosultságuk semmi nincs. A következő szint a bsc diploma. Nem sokkal többet jelent, de már vmit lehet tervezni. Aztán jön az msc. Ez az alapfeltátele, h valaki építészirodát alapítson itt.

De vissza az oktatáshoz. Ezek a szakmunkás jellegű képzések elvesznek pár évet, majd csak utána mennek főiskolára, egyetemre. Ezért is van az, h itt az egyetemen olyan idősek a többiek.

Továbbá: ez az egyetem viszonylag új, nincs 10 éves, így szükségük van a diákokra. Ezért állítólag itt könnyebb msc diplomát csinálni, mint Németországban..

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr541922800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása