23
04/2010
2

0423

milánó után itt beindult a suli nagyon, így nem volt időm írni. Jövő szerdán lesz a féléves tervbemutatás, ami itt nagyon komoly dolognak számít, aztán arra készülünk éjjel-nappal.

Na azért nem eszik olyan forrón a kását :D:D. Pár dologra jutott közben idő. Esti futás, bringázás, filmezés. Voltunk túrázni a Vaduz fölötti hegyekben is, megkerestük a régi várat, süttetük ott egyet a hasunkat, majd legurultunk a hegyről. Utána csaptunk egy jó kis grillpartyt a kollégium két épülete között, ugyanis egyik reggelre meglepetésként kaptunk egy amerikai típusú hatalmas grillezőszerkezetet. Meg lett előre hirdetve a felavatása, így nem ért senkit váratlanul ez esemény. Mindenki lehozta a kis kolbászát, húsát, zöldségeit, söreit, aztán nekiestünk a sütögetésnek. Nagyon jól sikerült, nagyjából mindenki ott volt. A végére mindenki úgy gurult vissza a szobájába, mert menni már nem tudtunk a sok kajától.

Aztán egyik délutánra meghirdettek egy tűzvédelmi oktatást a koliba. Elég unalmasnak hangzik így elsőre, nem is nagyon akartunk menni, de rászedtek.....hál istennek :D. Jött egy őrült fiatal tűzoltó és nekiállt nekünk mindenfélét mutogatni, gyújtogatott össze-vissza, videózott, mutogatta a felszerelését. A legnagyobb sikert a maszkja és az oxigénpalackja aratta. Aztán az előadás végeztével elkövette az a hibát, h megkérdezte, h kíváncsiak vagyunk -e a tűzoltóállomásra. Hát nanáá. Tűzoltókocsival levitt minket, még szirénáztunk is, tisztára gyereknek éreztem magam (ami nem meglepő, mert az is vagyok :P). Szóval végigmutogatta az összes gépet, felszerelést az állomáson, sztorizgatott, mi meg tátott szájjal figyeltük. Ő nem hivatásos, mint ahogy itt senki sem az, de olyan lelkesedéssel beszélt a dolgokról, h ha megkérdezte volna a végén, h ki akar csatlakozni, akkor hanyatt-homlok jelentkeztünk volna. Eszembe is jutott az egyik kedvenc mesém részlete: Tűzoltó legyek vagy katona, vadakat terelő juhász.... :)

Pár kép ezekről:

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr591946568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyenese Péter 2010.04.25. 23:55:49

pontosan így van: (:P)
"Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!"
(József Attila, Altató) :)

gyesa 2010.04.26. 01:43:59

okok, tényleg..:)
úgy néz ki nem verték belém eléggé az oviban...
ha hazamegyek, még kapnak ezért :P
süti beállítások módosítása