20
05/2010
0

Kína_0513_Suzhou

Reggel bepakoltunk a hotelbe, gyors tusolás, reggeli, majd irány a város. Suzhouban vannak Kína legszebb tradicionális kertjei, ezekből néztünk meg párat. Kívülről teljesen zártak, nagy fal veszi őket körül, a kapun belépve viszont feltárul az édenkert. Rengeteg növény, fák, virágok, bonsaiok és pavilonok. Minden úgy van elrendezve, h a kert mindig tudjon újat mutatni és ne legyen olyan része, ahonnan áttekinthető az egész. Általában családok építették őket, majd később kerültak állami kézbe. Ma múzeumként üzemelnek a legnagyobbak. Mindig található bennük szentély és rengeteg pihenőhely. A különféle pontokon az ember gyönyörködhet a kert szépségében, a természetben és elmélyülhet a gondolataiban. Így a kertből teljesen felüdülve, kipihenve léphetünk ki. Nekünk sajnos erre nem volt időnk, csak gyorsan átrohantunk rajtuk.

Van a tradicionális kínai kerteknek egy másik formája is, ami ennél sokkal kisebb és tulajdonképpen egy tájkép az egész. Ide bemegy az ember, leül, relaxál és ennyi. Itt nincsenek különböző kijelölt pontok, egy blikkre áttekinthető.

A nap legérdekesebb látnivalója a Suzhou múzeum volt. Ez egy modern nemzeti múzeum a város szívében. Az épületet M. I. Pei tervezte, aki a párizsi Louvre bővítését is jegyzi. Az épületegyüttes ötvözi a tradicionális kínai formákat, alapelemeket a modern anyaghasználattal és a minimalizmussal. Úgy mentem végig a termeken, mint egy gyerek, aki új játékot kap. Egyszerűen elvarázsolt.

Este elmentünk mulatni és a buliban 2 magyar számot is lejátszottak!!! Fogalmam sincs, h mik voltak ezek, tuc-tuc zene és női énekes. Ennyit tudok róla :D.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr232018225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása