21
05/2010
0

Kína_0515_Shanghai

Elsőként egy képzőművészeti bazárt látogattunk meg, ami a felhőkarcolók között megmaradt tradicionális régi épületekben, sikátorokban volt. Tanulságos, h itt is védik az értékesnek vélt épületeket, itt is van műemlékvédelem. És ezt az itteni emberek is értékelik, ugyanis igencsak népszerű ez a hely.

Ez után végre.....tratratraaaaaa......EXPO!!!!!!

Hát, hát ez durva

Nagyon durva

Egy hídról lehetett megközelíteni a területet, ami azért szuper, mert mindent lehet látni onnan. Rengeteg pavilon, rengeteg ember, rengeteg busz, és mindez ameddig csak a szem ellát. Várnunk kellett fél órát a jegyre, de ez nem is érdekes. Szóval bent már vártak ránk a liechtensteiniek, így első utunk a liechtensteini pavilonba vezetett, ott is a vip részlegbe. Kaptunk egy italt, majd bemutatták a pavilonjukat. Nem volt nagy durranás, színes zászlók, melyek a különféle nemzeteket jelképezték és mindez együtt az egységet. Aztán 24 kép az országról, ami szinte mindent elmond és még egy hologram. Kb ennyi. Ez után mindenki szétszéledt és mivel pont a sétálóutca végén állt a magyar pavilon, így rábeszéltem a többieket, h menjünk oda. Kb 2 perc alatt be is jutottunk. Kicsit féltem tőle, h milyen lesz, de végül megnyugodtam. Nagyon szuper kis pavilont sikerült összerakniuk. Jók voltak a függő, világító, mozgó farudak, középen a hatalmas gömböccel. Volt egy pult, ahol ki lehetett próbálni a gömböcöt, gyorsan elmagyaráztam a többieknek a lényegét, majd hagytam, hadd játszanak vele. Sajnos magyar emberrel nem találkoztam, a személyzet is kínai volt és azt mondták, h fent az irodában vannak magyarok. Oda meg idő hiányában nem mentem fel. Ezután elmentünk az Afrika-pavilonba, ahol ettünk vmi speckó kaját ebédre.

A következő állomás az osztrák pavilon volt. Hatalmas sor volt, így irány a vip, közülünk az osztrákok megmutatták az útlevelüket, egyből be is engedték őket, mi meg mehettünk velük. Ott megnéztük a kiállítást, ami egy interaktív játszótér volt. A pavilon tetőteraszán egy étterem volt, ott egy kis fogadást rendeztek nekünk.

Svájci pavilon, végeláthatatlan sor, irány a vip. A liechtensteini tartózkodási engedéllyel be is engedtek minket a vidámparkba. Először végigmentünk a tereken, ahol mindenféle technikai cucc volt, majd irány a lift. Hát ez szuper volt, az épületben csináltak egy tölcsért, aminek a falát növényekkel burkolták és a tetőn kialakítottak egy füves-gazos tájat. Először a tölcsérben körkörösen felmentünk, majd a föld fölött mentünk tovább, a lábunk épphogy elérte a füvek, növények tetejét, majd tettünk egy kört és vissza le a tölcsérbe. Imádtuk.

Oroszország, itt is vip, mivel ez egyik csajszi közülünk orosz. Hatalmas plasztikvilágban találtuk magunkat, minden óriási és színes volt. Azt mondták, h ez egy világ, amelyben gyerekeknek érezhetjük magunkat. És a better city, better life jelmondatot úgy fordították le, h a gyerkek városa az ideális város. Volt itt egy büfé, ahol a fáradtság ellen megittunk pár vodkát és mentünk tovább. Közben beesteledett, de az EXPO 24 órás nyitvatartással üzemel, így nyugodtan maradhattünk még. Besétáltunk a központba a kínai pavilonhoz, ami kb egy órás út volt, közben ámultunk és bámultunk. Felkapcsolták a díszkivilágítást és minden villogott, színes volt, rengeteg interaktív felület...

Körülnéztünk a központban, majd hajóra szálltunk és átmentünk az EXPO másik területére. Itt a jövő házát néztük meg. Rengeteg építészeti vízió, modern technológia, hatalmas méretek, interaktív kiállítás..

Ez után már fáradtak voltunk, így visszamentünk a hotelbe, vacsoráztunk egyet és alvás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyesa.blog.hu/api/trackback/id/tr452020784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása